AFAS krijgt duw in de rug door marktontwikkelingen

Over de eerste negen maanden van het jaar heeft AFAS Software een omzet geboekt van 65.643.000 euro. Dit is een groei van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

“Een groot deel van de groei wordt veroorzaakt door de aanwas van nieuwe klanten uit de accountancy- en onderwijsbranche. Daar vinden structurele ontwikkelingen plaats die de markt voor ons vergroten”, zo stelt Arnold Mars, CFO van AFAS Software.
Ontwikkeling in onderwijsmarkt
In de onderwijssector is sprake van een opvallende trend. “Steeds vaker worden onderwijsinstellingen zelf verantwoordelijk voor hun administratie, die ze vervolgens insourcen”, aldus Mars. Een voorbeeld hiervan is dat stichting OSGMetrium, die actief was op het gebied van bedrijfsvoering, organisatieadvies en personeelsdiensten voor het onderwijs, per 1 september 2015 ophield te bestaan en in afgeslankte vorm doorgaat als Helder Onderwijs. “Ook hierdoor is er sprake van een vergroting van de markt. Losstaande organisaties, die eerder onder één paraplu vielen, gaan op zoek naar een manier om zelf meer inzicht en grip te krijgen op de administratieve bedrijfsvoering.”
Wegvallen van fiscale aangiftesoftware
Ook de accountancybranche heeft te maken met ontwikkelingen die gunstig zijn voor AFAS Software. “Het aantal leveranciers van fiscale aangiftesoftware dunt snel uit. Sdu Belasting Office (SBO), Unit4 Fiscaal en Primaccount zijn of al verdwenen of worden uitgefaseerd. Dit zorgt voor een toestroom van accountants- en administratiekantoren die zoeken naar een stabiele en betrouwbare softwareleverancier.” Onder de accountantskantoren die klant zijn geworden of de dienstverlening hebben uitgebreid, zijn bijvoorbeeld grote kantoren als BDO, Baker Tilly Berk en Alfa Accountant & Adviseurs.
Verdieping van product
Naast de toestroom van nieuwe klanten, gaat AFAS in de eerstvolgende release de business intelligence software Qlik Sense integreren in haar online product. AFAS Software levert de visuele analyses gratis aan meer dan 7500 klanten. “Door gebruikers in staat te stellen om in een paar klikken het hele verhaal dat achter de data schuilgaat te ontdekken, inclusief historische patronen en verbanden dankzij visualisaties, halen zij meer uit onze software”, aldus Mars. Met de miljoeneninvestering wordt de strategie ondersteunt om klanten een alles in één geïntegreerde softwareoplossing te bieden. “En dat maken we graag kosteloos beschikbaar voor onze klanten.”
Over AFAS Software
Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software (www.afas.nl) ontwikkelt bedrijfssoftware met oog voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibiliteit van de software die volledig af te stemmen is op branchespecifieke bedrijfssituaties, automatiseert AFAS bedrijven en organisaties uit een grote variëteit aan branches.