AD Nieuwsmedia in Belgische handen

Het Belgische concern De Persgroep neemt AD Nieuwsmedia over. De huidige uitgevers PcM en Wegener, die tot nog toe niets over de op handen zijnde overname wilden loslaten, hebben dat afgelopen vrijdag officieel bekend gemaakt. De Persgroep is nu al eigenaar van de Amsterdamse krant Het Parool.

De Persgroep behoort toe aan de Belgische ondernemer Christian van Thillo. Die is sinds 2003 ook eigenaar van Het Parool. Van Thillo met de overname van het AD zijn positie op de Nederlandse krantenmarkt versterken.

Eerder deze week werd al bekend dat het AD, waarin sinds drie jaar regionale dagbladen als de Haagsche Courant zijn opgenomen, in andere handen zou overgaan. Bij de overname zal een reorganisatie van het krantenbedrijf volgen. Die zal naar verluidt 200 van de 500 banen kunnen gaan kosten.

De redactieraad van het AD reageert met gemengde gevoelens op de overname. Het is een gezonde onderneming, maar het bedrijf heeft ook al duidelijk gemaakt dat er een reorganisatie zal komen, zegt de raad. De redactieraad gaat in elk geval niet akkoord met gedwongen ontslagen.

Gerelateerde artikelen