Achmea kiest voor Performance Management van Cognos

fallback
Eén bedrijfsbreed informatieplatform ter ondersteuning van strategische doelstellingen - Compleet met analyse, rapportage, scorecarding inclusief financiële en enterprise business planning

Verzekeringsconcern Achmea heeft strategisch gekozen voor de bedrijfsbrede inzet van Performance Management van Cognos. Het gaat om functionaliteit voor rapportage, analyse, scorecarding en financiële & enterprise business planning – allemaal geïntegreerd binnen één informatieplatform.


Het platform gaat de zeven bedrijfskritische en strategische thema’s die Achmea heeft benoemd ondersteunen. Efficiency, inzicht en snel reageren staan hierbij centraal evenals op scenario gebaseerde financiële en business planning. De overeenkomst tussen Achmea en Cognos werd eind 2006 gesloten.


Achmea heeft 22.000 medewerkers, verdeeld over staven, diensten, shared service centers en zes divisies: Zorg, Pensioenen, Sociale Zekerheid, Directe Distributie, Bancaire Distributie en Intermediaire Distributie. De divisies hebben elk hun kernactiviteiten en opereren onder verschillende merken, zoals Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, FBTO en Avéro Achmea. Het informatieplatform van Cognos zal bij alle divisies worden geïmplementeerd. Na de algemene uitrol in 2007 zal het per divisie worden ingevuld en geïmplementeerd.


Cognos 8 staat in deze overeenkomst centraal. Anderhalf jaar geleden werd het productplatform geïntroduceerd en is sindsdien door een groot aantal organisaties verkozen tot hun beslissingsplatform. Ook Achmea gaat nu gebruikmaken van Cognos 8.


Nadat Cognos in 2006 met succes twee Performance Management-projecten realiseerde voor de Divisie Sociale Zekerheid werd versneld gekozen voor een bedrijfsbrede toepassing. De consultancyorganisatie van Cognos speelde een cruciale rol bij de projecten door de vertaalslag te maken van de strategische doelstellingen naar de praktische inzet van de Cognos-oplossingen.


Wieger Wagenaar, directeur Financiën (Achmea Sociale Zekerheid) en Miloje Stevanovic, manager verandermanagement & IT (Achmea Zorg): “Wij gebruiken integrated business performance management als monitor voor het realiseren van de strategie. Met Cognos 8 hebben we een sterke en solide basis evenals een eenduidig informatieplatform.”


 “Achmea heeft niet alleen voor ons gekozen als leverancier, maar als strategisch partner voor het inrichten van het project genaamd Business Performance Management. Dat betekent heel veel voor ons”, aldus Karel Kinders, Managing Director Cognos BV.


“De overeenkomst bevestigt wederom onze visie dat BI en Performance Management niet langer op zichzelf staat binnen afdelingen, maar dat het een bedrijfsbrede aangelegenheid is geworden. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat ze met hun operationele systemen geen efficiencyverbeteringen meer kunnen behalen. Het is strategische informatie die telt. En dat is precies wat ze met onze oplossingen realiseren.”