Accounting Plaza overgenomen door Genpact

Genpact Limited, een wereldwijd marktleider in business process en technology management, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om Accounting Plaza over te nemen.

Accounting Plaza is leverancier van financiële en accounting (F&A) services, human resources (HR) services en PeopleSoft ERP services aan Ahold, de vooraanstaande internationale retailonderneming, en aan andere klanten in de retail, groothandel, bankwezen en gezondheidszorg.

De acquisitie betekent een significante uitbreiding van de expertise van Genpact op het gebied van de retail-industrie als aanvulling op haar bestaande service-activiteiten in Europa. Met de overname van Accounting Plaza zal Genpact nu een krachtige dienstverleningsorganisatie in Nederland hebben met Nederlandse taaldeskundigheid, evenals een uitgebreid services portfolio in Europa, inclusief human resources business process management, e-invoicing en PeopleSoft ERP-gerelateerde services. Genpact zal tevens haar aanbod van F&A services voor de retailsector versterken op gebieden als winkel- en franchise-accounting, voorraad accounting en promotionele activiteiten.

“Deze overeenkomst verschaft Genpact domeinexpertise in de retail-industrie, een industrie die wereldwijd aan het veranderen is. Samen met finance en accounting, een van onze kerncompetenties, winnen we nu geweldige trekkracht in de retail-industrie”, zegt Tiger Tyagarajan, president en CEO van Genpact. “De toevoeging van operating centers in Nederland zal onze business in Europa verder doen uitbreiden en groeien, met name bij grote Europese multinationale ondernemingen. We verheugen ons als partner samen te werken met Ahold Europe en onze competenties op het gebied van slimmere processen, analytics en technologie in te zetten om hun groeiplannen te helpen ondersteunen.”

“Ahold Europe verwelkomt de mogelijkheid haar vele jaren van aangename en professionele werkrelatie met de medewerkers van Accounting Plaza in zowel Wormer als Krakau voort te zetten. We denken dat het nieuwe ownership van Genpact ons partnerschap een nieuwe impuls zal geven tegen de achtergrond van Genpact’s wereldwijde ervaring. We kijken ernaar uit om gezamenlijk waarde toe te voegen aan onze groeiende Europese activiteiten in dat partnerschap”, zegt Chris Dik, CFO voor Ahold Europe.

Accounting Plaza heeft ongeveer 600 fulltime medewerkers die werkzaam zijn in haar vestigingen in Nederland, Polen en Tsjechië. Het bedrijf is opgericht in 2000 als de F&A en HR services provider voor Ahold. Ahold, nummer 6 op de wereldranglijst van retailondernemingen, bezit en exploiteert food retail en online aanbieders van levensmiddelen in de Verenigde Staten en Europa. Op dit moment telt Ahold in totaal 3.008 winkels, waarvan meer dan 2.250 in Europa zijn gevestigd.

De huidige CEO van Accounting Plaza, Gerrit Stoffelsen, neemt met deze stap afscheid van het bedrijf.

Bron: Accounting Plaza