Accountantskantoren kampen wereldwijd met schaarste aan personeel

Accountants die werkzaam zijn in kleine en middelgrote kantoren worden wereldwijd geconfronteerd met een schaarste aan personeel. Dit blijkt uit de Global

De voornaamste uitdagingen waar accountants mee te maken hadden in 2016 waren het aantrekken van nieuwe klanten, het bijbenen van nieuwe regels/standaarden en de druk om de fees te verlagen. Maar het aantrekken van nieuwe medewerkers en het behouden van huidig personeel staat voor het eerst in de top 4 van uitdagingen sinds het onderzoek door IFAC in 2011 werd gestart. Ook de vraag hoe om te gaan met de impact van technologische veranderingen staat in de top van de lijst van uitdagingen voor accountantskantoren.

Ondanks al deze uitdagingen verwachten mkb-accountants dat hun omzet in de meeste ‘takken van sport’ zal groeien. De enige uitzondering vormt tax. Groei wordt verwacht bij advies/consultancy, accounting, samenstelling en andere non-assurance diensten.

Andere resultaten van de SMP Survey:

Een duidelijke meerderheid van de respondenten levert een of andere vorm van adviesdiensten. De meest voorkomende zijn: corporate advisory (48%), management accounting (46%) en human resource/employment regulations (30%).

Net als in 2015 zien de mkb-klanten zich geconfronteerd met economische onzekerheid en stijgende kosten.

In 2016 namen de fee-inkomsten bij 30% van de mkb-accountants toe. In 2015 was dat nog 27%.

Is uw vacature dé droombaan voor Finance Professionals?
Plaats snel en eenvoudig uw vacature op Finance.nl, dé vacaturesite voor financials. Ontdek nu hoe u uw vacature onder de aandacht van 100.000 Finance Professionals brengt. Finance.nl biedt ook vele mogelijkheden voor employer branding, naamsbekendheid of andere campagnes. Meer informatie? Mails ons via info@finance.nl, bel 020 5799918 of ga direct naar Finance.nl.

Gerelateerde artikelen