Accountantscontrole gemeenten in lopend onderzoek AFM

De AFM neemt in haar lopende onderzoek naar de kwaliteit van controles door de grootste vier accountantsorganisatie (Big-4) de controle van gemeenten nadrukkelijk mee. Het is een van de specifieke sectoren waarvan de controle door de accountant in dit onderzoek wordt meegenomen.

De keuze voor sectoren wordt gemaakt aan de hand van risicogestuurde prioritering en gegeven de maatschappelijke vragen die hierover leven, aldus het AFM.

Bij het onderzoek naar de accountantscontrole van gemeenten zal uiteraard ook de kwaliteit van de controle op grondposities worden getoetst. Gemeenten en hun financiële verslaggeving staan niet rechtstreeks onder toezicht van de AFM.
__________________________________________________________________________________
Opleiding Public Controller in een Week
Wilt u als public controller doorgroeien? Staat u voor strategische uitdagingen tijdens bezuinigingen en decentralisaties? Werkt u of gaat u binnenkort werken als public financial maar heeft u geen opleiding? Volg dan de vijfdaagse opleiding Public Controller in een Week en ontdek direct de kennis, instrumenten en vaardigheden die u als public controller moet beheersen. Meld u hier direct aan.
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen