Accountants besparen tijd en geld met AI-urenregistratie

AI-urenregistratie verhoogt efficiëntie en winstgevendheid van accountantskantoren aanzienlijk

Nederlandse accountantskantoren kunnen jaarlijks duizenden euro’s besparen met AI-gestuurde urenregistratie. Uit recent onderzoek blijkt dat accountants met de software ClockAssist gemiddeld 15 minuten per dag extra declarabele tijd schrijven. Dit leidt tot een potentiële omzetgroei van ruim €500 per medewerker per maand.

• AI-urenregistratie bespaart accountants gemiddeld 15 minuten per dag
• 80% voorkomt verlies declarabele tijd met slimme software
• Verbeterd inzicht in productiviteit voor 85% van gebruikers

Het onderzoek, uitgevoerd in oktober 2024 onder meer dan 100 accountants, toont aan dat de meeste professionals 15 minuten of meer per dag besteden aan urenregistratie. ClockAssist, een AI-gedreven oplossing, helpt deze tijd aanzienlijk te reduceren. 73% van de ondervraagden geeft aan dat de software tijd bespaart tijdens de werkdag. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Stress en frustratie nemen af

Het achteraf schrijven van uren op basis van geheugen is voor veel accountants een frustrerende taak. De studie laat zien dat 74% van de ClockAssist-gebruikers minder urenregistratiestress ervaart. Dit draagt bij aan een verbeterde werksfeer en potentieel hogere medewerkerstevredenheid. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

  Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Verbeterd inzicht in productiviteit

Een opvallende bevinding is dat 85% van de ondervraagden aangeeft beter inzicht te krijgen in hun gewerkte uren dankzij ClockAssist. Dit verbeterde inzicht stelt accountantskantoren in staat hun werkprocessen te optimaliseren en de productiviteit te verhogen.

Voorkomen van verloren declarabele tijd

Het mislopen van declarabele uren is een aanzienlijke kostenpost voor accountantskantoren. 80% van de ondervraagden meldt dat ClockAssist helpt bij het voorkomen van het weglekken van declarabele tijd. Dit heeft directe positieve gevolgen voor de winstgevendheid van kantoren.

Toekomst van urenregistratie in accountancy

Met de integratie van AI in urenregistratiesoftware lijkt de toekomst van tijdverantwoording in de accountancy te veranderen. ClockAssist wordt momenteel door meer dan 250 kantoren gebruikt en zet de toon voor innovatie in de sector. 

Bent u financieel manager, business controller of heeft u te maken met (bedrijfs)financiering, financeprocessen en IT rondom finance en wilt u reageren op dit artikel of heeft u een visie op dossiers, issues en (praktische) zaken die relevant zijn, informeer dan de redactie middels redactie@sijthoffmedia.nl voor een mogelijke publicatie, blog, analyse of een interviewgesprek.

Gerelateerde artikelen