Accenture versterkt outsourcingspraktijk

fallback
Accenture heeft Ir H. (Rik) Douwes (1959) aangetrokken als directeur business development outsourcing. Met de benoeming van Douwes wil Accenture haar outsourcingspraktijk in de financiële dienstverlening verder versterken en uitbouwen.

Douwes is de oprichter van Stater NV International Mortgage Services – een succesvolle outsourcing organisatie voor hypotheken in Nederland, België en Duitsland – en was CEO van Stater sinds de start in 1997 tot heden. Daarvoor was hij ruim 5 jaar Managing Director van het Bouwfonds Hypotheken. Accenture is voor Douwes geen onbekend terrein. Hij begon zijn carrière in 1985 ook bij Accenture.

Als Managing Director van Bouwfonds Hypotheken was Douwes van grote betekenis voor de ontwikkeling en standaardisering van de Nederlandse elektronische hypotheekdata infrastructuur, die bekend staat onder de naam HDN (Hypotheken Data Netwerk). Daarnaast zorgde hij ervoor dat het service platform van Bouwfonds Hypotheken zich ontwikkelde van een intern administratief systeem tot een winstgevend services systeem t.b.v. BPO. “Rik is een enorme aanwinst voor onze organisatie,” aldus Peter-Paul Kissels, Partner Financial Services Amsterdam. “Hij loopt ver vooruit op outsourcingsgebied en kan onze klanten helpen door nieuwe BPO concepten te lanceren”.

“Een van de speerpunten waar Rik aan zal werken is het ontwikkelen van shared Business Process Outsourcing (sBPO) voor Pensioenen en Verzekeringen, zodat we ook deze diensten in de toekomst aan onze klanten kunnen aanbieden”, aldus Marco Brocken, Insurance Partner. “Door voort te bouwen op zijn ervaringen en dit te combineren met de BPO diensten die Accenture reeds aanbiedt binnen de verzekeringswereld ontstaan nieuwe kansen voor onze klanten”. Douwes spreekt en publiceert veelvuldig over BPO in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen