ABN AMRO is de beste rijke vrouwen-bank van Nederland

Vrouwen merkten dat financieel adviseurs hen niet begrepen of wilden helpen.

Rijke vrouwen die willen weten waar ze hun geld het best kunnen stallen, komen uit bij ABN AMRO. De bank heeft de award ‘Best Private Bank for Wealthy Women’ in de wacht gesleept in de categorie ‘Best Private Bank in The Netherlands’.

De prijs werd door uitgereikt tijdens de Global Private Banking Awards in Londen. De awards zijn een initiatief van PWM (Professional Wealth Management), onderdeel van de Financial Times Group.

Op Banken.nl legde ABN AMRO uit hoe de prijs in de wacht werd gesleept. Uit onderzoek van de bank is gebleken dat twee derde van de vrouwen wereldwijd klagen dat hun financiële adviseur hen niet begrijpt of wil bedienen.

De bank veranderd de toon en bood oplossingen zoals een netwerk bieden voor vrouwelijke ondernemers. Op die manier is ABN AMRO erin geslaagd om de barrières weg te voor vrouwelijke klanten weg te nemen en meer betrokkenheid met de doelgroep te vergroten.

 “Vrouwelijke ondernemers worden tijdens elke fase van de groei van een bedrijf geconfronteerd met verschillende specifieke behoeften en barrières”, aldus Choy van der Hooft-Cheong uit, Chief Commercial Officer Wealth Management bij ABN AMRO. “De grootste uitdaging waar we voor stonden was het ontdekken van deze onderliggende barrières.”

Kijk hier naar alle winnaars van de Global Private Banking Awards

 

Gerelateerde artikelen