ABN AMRO Asset Management besteedt uit

fallback
ABN AMRO Asset Management en State Street Corporation (State Street) zijn overeengekomen dat State Street in Europa diensten gaat verlenen op het gebied van fondsadministratie en investment operations aan ABN AMRO Asset Management. Het beheerd vermogen dat onder deze overeenkomst valt bedraagt EURO75 miljard.

Het Amerikaanse bedrijf State Street gaat diensten voor fondsadministratie en investment operations verlenen aan ABN AMRO Asset Managementi n Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Zweden. De invoering zal gefaseerd plaatsvinden over een periode van tweeëneenhalf jaar vanaf deze zomer. In het kader van het mandaat zal State Street haar activiteiten uitbreiden en een dienstencentrum opzetten in Amsterdam. Ongeveer 110 medewerkers van ABN AMRO Asset Management zullen naar dit nieuwe centrum van State Street overgaan. Bewaardiensten vallen buiten de overeenkomst en zullen onveranderd door de huidige aanbieders worden verzorgd. De overeenkomst werd bereikt na een zorgvuldige afweging van diverse alternatieven om de groei van de activiteiten van ABN AMRO Asset Management te ondersteunen onder gelijktijdige handhaving en verdere verbetering van de dienstverlening aan klanten.

Bert Schouws, COO/CFO ABN AMRO Asset Management: “Wij zijn uitermate ingenomen met het bereikte akkoord met State Street. Wij zochten samenwerking met een aanbieder die zeer hoog scoort op kwaliteit en betrouwbaarheid. Dankzij de outsourcing van fondsadministratie en investment operations kunnen wij onze activiteiten effectiever ondersteunen en ons sterker richten op het beleggingsproces. Hierdoor wordt een structuur voor toekomstige groei gecombineerd met kostenverlaging en eliminatie van het operationele risico uit onze boeken.”

Jay Hooley, hoofd Investment Servicing wereldwijd bij State Street: “Wij zijn verheugd dat wij dit mandaat van ABN AMRO Asset Management in de wacht hebben kunnen slepen. De uitbreiding van onze activiteiten in Amsterdam, gesteund door de inbreng van de vakkennis van de medewerkers van ABN AMRO Asset Management die in het kader van het mandaat naar onze organisatie overstappen, zal onze positie als toonaangevend aanbieder van investment operations in heel Europa verstevigen en onze aanwezigheid en slagkracht in de voor ons strategische Nederlandse markt versterken.”

ABN AMRO Asset Management is één van de toonaangevende vermogensbeheerders in de wereld en beschikt over ruime ervaring met het beheren van vermogens voor particuliere beleggers en institutionele klanten, waaronder centrale banken, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en andere instellingen. Vanuit meer dan 20 locaties verspreid over de hele wereld wordt een vermogen van in totaal EURO166 miljard (per 31 maart 2004) beheerd. Het vermogen wordt beheerd in de vorm van individuele beleggings-mandaten voor klantportefeuilles, alsmede via een breed assortiment beleggingsfondsen. Deze vermogensbeheer-producten worden zowel via financieel intermediairs gedistribueerd als rechtstreeks aangeboden aan institutionele klanten. State Street Corporation (NYSE: STT) is wereldleider in effectendiensten, beleggingsbeheer, beleggingsonderzoek en trading ten behoeve van institutionele beleggers. Het bewaard vermogen bedraagt USD 9,4 biljoen en het beheerd vermogen USD 1,2 biljoen. State Street is actief in 24 landen en meer dan 100 markten wereldwijd.