Aanbieder online boekhouden internationaal erkend als duurzaam en sociaal

De aanbieder van online boekhouden Informer heeft een plek op een internationale lijst van bedrijven die duurzaam en sociaal ondernemen. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

Het Amsterdamse bedrijf Informer heeft het predicaat B Corp Member verkregen. Dat meldt het bedrijf in een bericht op de eigen website. Bedrijven die aan een reeks van duurzame, sociale en maatschappelijk verantwoorde eisen voldoen, mogen op deze internationale lijst. De eisen worden gesteld, getoetst en gecertificeerd door de Amerikaanse non-profit organisatie B Corp.

Compensatie uitstoot
Belangrijke factor voor het verkrijgen van de status is de mogelijkheid om Nederlandse stichtingen met de ANBI-status gratis te laten werken met boekhoudprogramma InformerOnline. Ook speelt meer dat de service op energieneutrale servers draait. Daarnaast wordt gebruikers de mogelijkheid geboden om de uitstoot van hun internetverbruik te compenseren door gratis een boom te planten.

 Ben je op zoek naar de toepassing van de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive in één cursusdag? Volg dan de cursus CSRD Advanced.

220 Nederlandse bedrijven
Voor de certificering heeft B Corp het Amsterdamse bedrijf getoetst op verschillende onderdelen, waarvoor punten kunnen worden gescoord. De status wordt verkregen indien minimaal 80 van de 200 punten worden behaald. Momenteel zijn ongeveer 220 Nederlandse bedrijven onderdeel van de B Corp community, waaronder de maker van plasticdrinkflessen Dopper, Triodos Bank en Tony Chocolonely.