75 % van Chinese exporteurs schrijft buitenlandse facturen af

Voor veel Chinezen zijn betalingstermijnen van 180 dagen tot een jaar geen uitzondering. Meer dan 75 procent van de Chinese exporteurs schrijft facturen op buitenlandse klanten af. De oorzaak ligt vooral in taalbarrières en een inaccurate boekhouding.

Kredietverzekeraar Atradius Collections meldt dit in een persbericht. Het bedrijf ging recentelijk een samenwerkingsverband aan met een Chinese partner genaamd Flevum-Loenermark. Hierin gaan ze gezamenlijk de onbetaalde rekeningen van Chinese exporteurs op buitenlandse afnemers gaan innen.

Bovendien gaan de twee bedrijven Chinese exporteurs adviseren over efficiënte creditmanagementoplossingen om hun cashflow te verbeteren en het aantal onbetaalde uitstaande buitenlandse rekeningen te verminderen.

Atradius Collections gaat alleen de onbetaalde Chinese facturen op buitenlandse afnemers via hun Chinese partner incasseren. In China zelf is het officieel niet toegestaan om lokale incasso’s uit te laten voeren door een onafhankelijk incassobedrijf. Alleen enkele advocatenbureaus zijn hiertoe gewettigd.

De Atradius Groep verwacht op termijn een incasso inflow van circa één miljoen euro per maand aan onbetaalde buitenlandse facturen innen.

Gerelateerde artikelen