’18 miljoen voor ziekenhuizen was staatssteun’

De directie van het Flevoziekenhuis in Almere meent dat de 18 miljoen euro die de IJsselmeerziekenhuizen in februari van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kregen, staatssteun is. Het ziekenhuis vindt daarom dat zorgondernemer Loek Winter door de steun voor de overname is bevoordeeld.

Toch stapt het Flevoziekenhuis niet naar de rechter, omdat de IJsselmeerziekenhuizen en de zorg rondom Lelystad dan in grote problemen zouden kunnen komen. Onlangs heeft de directie de kwestie wel in een brief aan minister Klink van Volksgezondheid aan de orde gesteld, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

In januari besloot het NZa nog geen geld te geven. De zorgautoriteit stemde niet in met de steun van 29,5 miljoen euro aan de ziekenhuizen vanwege een gebrekkig overnameplan. Begin maart ging de NZa wel akkoord voor de steun van 18 miljoen voor de IJsselmeerziekenhuizen na een realistischer overnameplan.

Daarmee redde de Nederlandse Zorgautoriteit de ziekenhuizen van Lelystad en Emmeloord. De MC Groep van zorgondernemer Loek Winter die de IJsselmeerziekenhuizen heeft overgenomen is door de grote schuld van de ziekenhuizen afhankelijk van de steun.

Gerelateerde artikelen