10 podcasts voor de CFO

Strategie, achtergrond en actualiteit in finance

De verantwoordelijkheid, taken en werkzaamheden van CFO’s zijn continu aan verandering onderhevig. CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management moeten daarom continu nieuwe informatie tot zich nemen. Reden voor FM.nl om een top 10 van podcast op te stellen, waarvan een deel in het Nederlands maar ook enkele in het engels.

  1. The CFO Leadership Council Podcast: Deze podcast richt zich specifiek op CFO’s en biedt gesprekken en inzichten van internationaal toonaangevende financiële executives over financieel leiderschap, strategieën en uitdagingen. Alleen na registratie te beluisteren.
  2. CFO Talks: Deze podcast wordt gepresenteerd door Alex Dowdalls en richt zich op gesprekken met CFO’s en andere financiële experts. Ze delen inzichten, ervaringen en trends binnen de financiële wereld.
  3. CFO Thought Leader: Deze podcast presenteert interviews met CFO’s en andere financiële leiders. Ze delen hun ervaringen en inzichten over financiële strategieën, leiderschap en trends in de bedrijfswereld.
  4. Behind the money Deze podcast van de Financial Times brengt per aflevering zakelijke en financiële verhalen die op het moment in de belangstelling staan, aangevuld met reportages van journalisten van de Financial Times over de hele wereld. Niet altijd direct bruikbaar maar vaak diepgaand en relevant.
  5. The Wall Street Journal’s CFO Journal Podcast: Dit is een uitbreiding van de CFO Journal-sectie van de Wall Street Journal uit New York. Het programma behandelt het actuele financiële nieuws en biedt diepgaande analyses en interviews met de financiële leiders van dit moment.
  6. Handelsblatt Morning Briefing Podcast: De podcast geeft dagelijks een kort overzicht vanuit Duits perspectief op economisch nieuws en ontwikkelingen die relevant zijn voor onze belangrijkste handelspartner.
  7. The McKinsey Podcast: McKinsey levert in deze podcast eigen inzichten over bedrijfsstrategieën en management, en veel van hun afleveringen hebben betrekking op financiële kwesties en leiderschap, zoals de wereldwijde consultancy deze ziet; mogelijk commercieel maar niet minder bruikbaar.
  8. The Harvard Business Review (HBR) IdeaCast: HBR is de podcast van het welbekende Amerikaanse management magazine en biedt gesprekken met bedrijfsleiders en experts in diverse vakgebieden, waaronder financiën.
  9. Daalder denkt Hardop: De strategist van Blackrock en columnist van het FD bespreekt elke week de macro-economische ontwikkelingen die de financiële markten beïnvloeden en de financiële ontwikkelingen die de macro-economie en sectoren (kunnen gaan) beïnvloeden.
  10. The Economist Radio: Hoewel de podcasts zich niet uitsluitend op financiën richten maar op een brede kijk voorbij finance, biedt deze podcast analyses en inzichten over wereldwijde economische en financiële kwesties die relevant zijn voor CFO’s die verder moeten kijken voor hun risico’s en strategie.

Overheid, klanten, keten(partners) en rest van maatschappij verwachten dat bedrijven komende jaren duurzamer, sociaal bewuster en integer bestuurd worden. Vanwege een tekort aan kennis & kunde over de toepassing van deze uiteenlopende ESG-normen, staan bedrijven voor uitdagingen die alleen aangepakt kunnen worden door werknemers op te leiden en bedrijfsbestuurders te informeren en bij te praten. NBA Opleidingen, Alex van Groningen en het Amsterdam Institute of Finance bieden daarom eendaagse en meerdaagse (online en locatie) trainingen, opleidingen en cursussen die door gerenommeerde docenten uit binnen en buitenland verzorgd worden. Meld uzelf of uw personeel nu aan voor informatie over de vele mogelijkheden voor 2023-2024 en blijf up-to-date over regelgeving, houdt de concurrentie achter u met opgeleid personeel en weet hoe u uw klanten met de modernste inzichten aan uw bindt.


 

Gerelateerde artikelen