Uitstel aflossing ongeacht Covid-19 schade

Europees MKB-financieringsplatform October schort kapitaalaflossingen op voor alle bedrijven.

Het MKB-financieringsplatform October kondigt een opschorting aan van kapitaalaflossingen voor alle bedrijven voor de komende drie maanden. Het betreft openstaande leningen aan in totaal 523 MKB-bedrijven. In tegenstelling tot andere financierders, hoeven kredietnemers niet aan te tonen dat zij geraakt worden door gevolgen van Covid-19. Verder ziet October ook af van de maandelijkse running fee.

Zowel de particuliere als institutionele investeerders hebben zich na stemming verenigd met dit initiatief van de fintech-partij. Met deze opschorting wil October het MKB direct ondersteunen en de gevolgen van de crisis voor het bedrijfsleven verzachten. Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland, is blij met de steun van de aangesloten investeerders: “Het spreekt ontzettend voor de investeerders die bij October zijn aangesloten dat zij in deze roerige tijden aan deze spreekwoordelijke frontlinie komen staan. Hun bereidheid om nu steun te bieden aan bedrijven om hun liquide middelen en werkgelegenheid te behouden, is essentieel voor de economieën van Europa.”

Bedrijven hoeven niet speciaal aan te tonen dat zij geraakt worden door de maatregelen die overheden hebben genomen om de verspreiding van COVID-19 te controleren. Het initiatief om de kapitaalaflossingen voor drie maanden op te schorten, wordt uniform toegepast. Alle kredietnemers in de landen waar October actief is worden voor drie maanden gevrijwaard van aflossing. Die landen zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland.

Lees ook: Banken geven half jaar uitstel van aflossingen

(bron: October)

 

 

Gerelateerde artikelen