De meeste Nederlanders zijn tevreden over het werk, maar denken dat de werkdruk toeneemt.

Een grote meerderheid van werkende Nederlanders is tevreden met zijn of haar werk. De meeste werknemers vinden ook dat ze genoeg tijd buiten het werk om overhouden. Tegelijkertijd neemt volgens velen de werkdruk toe, staat in een onderzoek in opdracht van vakbond CNV.

In het onderzoek onder ruim tweeduizend werkende Nederlanders zei 74 procent tevreden te zijn met het huidige arbeidscontract. Ook de balans tussen privé en werk en het soort werk kregen van bijna driekwart van de werkende Nederlanders een voldoende. Iets meer dan de helft zegt echter ook dat de werkdruk toeneemt. De meest genoemde oorzaken zijn een toename van de werkzaamheden, personeelstekort en een hoge tijdsdruk. Daarnaast vindt 42 procent dat er harder gewerkt moet worden voor minder geld.

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)