Digitale samenwerkingsoplossing voor veilige rapportageprocessen, beschikbaar in 23 talen.

Workiva, leverancier van software voor connected reporting en compliance-oplossingen, lanceert vandaag W for ESEF, een oplossing die Europese organisaties helpt om te voldoen aan de eisen van de European Securities and Markets Authority (ESMA) voor ESEF-rapportages (European Single Electronic Format).

W for ESEF is beschikbaar in 23 talen, waaronder Nederlands, en biedt bedrijven die op zoek zijn naar een specifieke ESEF-oplossing uitgebreide ondersteuning. Met W for ESEF kunnen organisaties binnen één online omgeving rapportages opzetten, data labelen, processen volledig transparant beheren en de definitieve verslaglegging produceren.

W for ESEF-klanten kunnen tevens op ieder moment upgraden naar het volledige, end-to-end Workiva-platform. De W for ESEF-oplossing verandert de manier waarop bedrijven rapporteren onder ESMA-richtlijnen. Workiva noemt als grootste voordelen:

Digitale samenwerking in de cloud:

 •     Cloud-based oplossing, met altijd bereikbare supportteams
 •     Gebruikers hebben altijd en overal inzicht in hun data en kunnen realtime samenwerken met hun teams in één beveiligde omgeving

Simpel en geïntegreerd werkproces:

 •     Eén up-to-date werkdocument maakt het synchroniseren van diverse documenten overbodig
 •     Een ‘single source of truth’ genereert automatisch betrouwbare data voor de financiële verslagen
 •     Documentbeheer is geïntegreerd met het Inline XBRL-proces
 •     Audit trail en overzichtstools garanderen de datakwaliteit van start tot eind
 •     Gestructureerde toegang tot rapportagestukken zorgt voor meer transparantie en efficiëntere auditprocessen
 •     De mogelijkheid om op het laatste moment voor indiening nog aanpassingen te maken, vermindert stress binnen de organisatie.

Cloudbeveiliging:

 •     75% van Fortune 500-bedrijven vertrouwt erop
 •     SOC1 (ISAE3402) Type 2-rapport en SOC2-rapport, TRUSTe Privacy Shield Verification voor AVG-compliance en AES-128 en AES-256 data-encryptie
 •     Klantdata wordt opgeslagen op beveiligde servers in Europa

Workiva Inline XBRL-experts helpen bij het voldoen aan ESMA-eisen

ESMA vereist dat beursgenoteerde Europese bedrijven hun gegevens labelen met Inline XBRL in de ESEF-taxonomie. Inline XBRL is een gestandaardiseerd format dat geautomatiseerd uitlezen mogelijk maakt. Hierdoor wordt digitale analyse makkelijker en wordt datatransparantie verbeterd.

Workiva is wereldwijd leidend in Inline XBRL en is gecertificeerd door XBRL International. Workiva heeft een team van Inline XBRL-experts met ruime ervaring in ESEF-taxonomie dat 24/7 beschikbaar is voor ondersteuning.

W for ESEF is vanaf vandaag beschikbaar.

Ontdek de power van Big Data & Analytics

Zoek je een praktische cursus over Big Data speciaal voor financials? Ontdek hoe je Big Data direct toepast in jouw business. Volg de driedaagse training Big Data & Analytics (inclusief 4 E-learning modules) en ontvang de tools en inzichten om de kwaliteit van rapportages en adviezen te optimaliseren.

Meer informatie