Wijnand Kuiper nieuwe financieel directeur ALD Automotive Nederland

Wijnand Kuiper versterkt sinds deze maand als financieel directeur het directieteam van leasemaatschappij ALD Automotive. In zijn nieuwe rol wordt hij eindverantwoordelijk voor de financiële afdelingen waaronder Controlling, Accounting, Collectie en Acceptatie.

Daarnaast maakt hij deel uit van het Nederlandse directieteam en zal hij een belangrijke rol spelen bij de uitrol van de strategie van de leasemaatschappij gericht op innovatie en groei. Wijnand Kuiper (42) volgt de naar de IT-dienstverlener Topicus vertrokken Matthieu van Tellingen op. Van Tellingen heeft ruim 9 jaar bij ALD Automotive gewerkt.

Wijnand Kuiper (afgestudeerd bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en register controlling aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) heeft 15 jaar financiële ervaring en was hiervoor ruim vijf jaar werkzaam bij Care Autoschade. Bij het schadebedrijf, met 52 vestigingen in Nederland, was hij onder andere verantwoordelijk voor het dagelijks aansturen van de financiële afdelingen en heeft hij diverse succesvolle cash flow programma’s op zijn naam staan.