Werkgever moet investeren in thuiswerkplek

Acht op tien werknemers en werkgevers wil thuiswerken behouden, maar thuiswerkplek moet beter.

De thuiswerkervaring van de afgelopen maanden is 85 procent van de professionals zo goed bevallen dat ze dit ook na de coronacrisis graag regelmatiger willen blijven doen, blijkt uit onderzoek van uitzendorganisatie Walters People. Een vergelijkbaar percentage van de werkgevers (82 procent) gaat akkoord met het bieden van meer vrijheid met betrekking tot thuiswerken.   

Het merendeel van de werknemers zitten lekkerder in hun vel sinds het thuiswerken. Zij voelen zich relaxter in hun eigen omgeving en vinden het prettig om meer zelfstandigheid te hebben en flexibelere werktijden aan te kunnen houden. Een deel van de werknemers is echter niet tevreden over hun werkplek aan huis, en verwacht dan ook van hun werkgever dat zij investeren in het opzetten van een ergonomisch verantwoorde thuiswerkomgeving.

Thuiswerkergonomie

De helft van de medewerkers is van plan om ook nadat de corona-maatregelen opgeheven worden een aantal dagen per week thuis te werken. Waar op kantoor veel aandacht wordt besteed aan het ergonomisch inrichten van de werkplek, is dat in het thuiskantoor minder. Zo heeft een groot deel van de werknemers geen ruimte voor een aparte werkkamer: 36 procent werkte aan de keukentafel, 4 procent werkte vanaf de bank in de woonkamer, en nog eens 4 procent werkte zelfs vanuit zijn bed.  

Hoewel 64 procent van de werkgevers toestemming gaf om kantoorapparatuur en meubilair thuis te gebruiken of zelf aan te schaffen, gaf 23 procent van de werknemers aan dat het ontbreken van een goed ingerichte werkplek een negatieve impact had op hun productiviteit. Andere bronnen van frustratie waren een slechte internetverbinding en geen toegang hebben tot belangrijke informatie.  

(bron: Walters People; foto: Canva Studio, Pexels)

Gerelateerde artikelen