Welke Beheer neemt De Hypotheekshop over

Welke Beheer neemt De Hypotheekshop over en wordt hiermee de grootste aanbieder van onafhankelijk financieel totaaladvies in Nederland. Door deze overname realiseert Welke versneld haar groeidoelstellingen.


Bovendien versterkt zij haar positie als aanbieder van diensten die de financieel adviseur in staat stellen zich maximaal op zijn klant te kunnen richten. Tegelijkertijd realiseert De Hypotheekshop belangrijke schaal- en efficiencyverbeteringen. Zij waarborgt daarmee de bereikbaarheid en betaalbaarheid van financieel advies en begeleiding van haar huidige en toekomstige klanten. Door de krachtenbundeling ontstaat een distributienetwerk van 350 vestigingen met meer dan 500 onafhankelijke adviseurs en een marktaandeel van circa 10% in nieuwe hypotheken.

Martin Keegstra, oprichter en CEO van Welke Beheer: “Wij zijn er trots op dat het mooie merk De Hypotheekshop onderdeel wordt van onze groep. Wij zien een enorme behoefte aan financieel advies en begeleiding bij de consument. Daarnaast vinden we het belangrijk om die behoefte zo dicht mogelijk bij de consument te kunnen invullen, juist in een markt waar banken zich steeds meer terugtrekken. Door de overname van De Hypotheekshop realiseren we, samen met onze adviesorganisatie Huis & Hypotheek en de bij Welke Financiële Diensten aangesloten adviseurs, de gewenste positie.”
 
“Door de aansluiting bij de Welke Groep realiseert De Hypotheekshop direct efficiencyvoordelen voor haar franchisenemers. Doordat de kosten van investeringen in kwaliteit, ICT en marketing door een groter aantal franchisenemers worden gedragen, kan de benodigde afdracht aan de formule belangrijk verlaagd worden. Hierdoor wordt de aantrekkelijkheid van De Hypotheekshop formule voor franchisenemers vergroot en kunnen steeds meer consumenten genieten van de financiële nachtrust die De Hypotheekshop formule hen biedt,” aldus Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop.
 
“Naast het realiseren van schaalgrootte is het van belang om de franchisenemers concrete services te bieden die ervoor zorgen dat de adviseur zijn aandacht volledig op de klant kan richten. Het kunnen uitbesteden van alle kantooractiviteiten is een belangrijke voorwaarde om de klant optimaal te kunnen bedienen. De Welke Groep biedt deze ondersteuning.”

Over Welke Beheer
Welke Beheer is in 1998 opgericht, heeft 105 medewerkers en ondersteunt ruim 200 intermediairs, waarvan 60 onder het franchiselabel Huis & Hypotheek. Welke Beheer is ondermeer ook bekend als moederorganisatie van Welke Financiële Diensten en Welcium Hypotheekdiensten. Welke Beheer is onderdeel van CMIS Group gevestigd te Den Haag.
 
Over De Hypotheekshop
De Hypotheekshop is de grootste financiële adviesketen, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling. De Hypotheekshop heeft adviesvestigingen op 150 strategische plekken in Nederland.