Wegener staat volledig garant voor de financiering die grootaandeelhouder Mecom heeft afgesloten. Dat stelt de Vereniging voor Effecten Bezitters (VEB). Het opmerkelijke, schrijft VEB op haar website, is dat indien Mecom zelf niet aan haar rente- en aflossingsverplichtingen kan voldoen, Wegener daar door de betreffende banken op kan worden aangesproken.

Volgens bestuursvoorzitter Joop Munsterman is het financiële plaatje bij Mecom nu dusdanig robuust dat hij niet verwacht dat een beroep op Wegener zal worden gedaan. Het gaat al een tijd niet goed met Mecom, dat 86 procent van de aandelen van Wegener in handen heeft.

De grootaandeelhouder kampt door de eigen expansiestrategie met een hoge schuldenlast. Eind december 2008 kon het bedrijf daardoor niet aan de met de banken afgesproken ratio's voldoen. Onlangs werd overeenstemming bereikt over een nieuw financieringsarrangement.

De netto schuldpositie van Mecom daalt hierdoor tot 336 miljoen pond. Hiermee wordt volgens topman Montgomery ook de financiering van Wegener veilig gesteld. De VEB maakt ook melding van de buitensporige vertrekpremies bij Mecom, die zouden ook bij Wegener aan de orde zijn.