Meer dan de helft werkt vanuit huis, twee derde doet dat graag, bijna de helft ziet het als blijvertje.

Meer dan 60 procent van de werknemers in Nederland werkt vanuit huis. Als de crisis voorbij is, denkt nog altijd ruim 40 procent van de ondervraagden vanuit huis te blijven werken. Twee op de drie ervaren thuiswerken als positief. Ze profiteren van de verdwenen reistijd, flexibele werkdagen, een eigen omgeving die meer rust biedt, minder kosten voor de kinderopvang, en de mogelijkheid om tussendoor het huishouden te doen. Van de werkgevers heeft slechts 5 procent bezwaar tegen thuiswerken. Dat concludeert het Economisch Bureau van de ING vandaag na onderzoek.

Wel wordt het samenkomen met collega's gemist. Ook het continue bellen en videobellen en overlast van bijvoorbeeld buren is een ergernis. Van de thuiswerkende woningbezitters heeft circa de helft de beschikking over een eigen werkkamer. Reisafstand lijkt door het vele thuiswerken een minder grote hindernis geworden. Dit kan onder meer zorgen voor enige lucht in overbelaste woningmarkten zoals bijvoorbeeld de Randstad.

Versterk jouw leiderschapscompetenties

Hoe zorg je als leider dat er naar je wordt geluisterd en hoe haal je het beste in jouw mensen naar boven? De leergang Persoonlijk Leiderschap biedt een groot aantal praktische handvatten voor meer gezag en ‘leadership presence’. Bereik meer, communiceer effectiever en adviseer met meer impact.

Bekijk het programma

(bron: ANP; foto: Kaboompics, Pexels)