Zorgverzekeraar VGZ was 'niet transparant genoeg' en krijgt boete van 100.000 euro.

Zorgverzekeraar VGZ heeft een boete gekregen, omdat het bedrijf niet duidelijk genoeg was over de manier waarop het zorg inkocht, zo heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaald. De toezichthouder legde een boete op van 100.000 euro, verdeeld over vier van de merken: VGZ zelf, Univé Zorg, UMC en IZA, moeten elk 25.000 euro betalen.

"Als een verzekeraar niet transparant genoeg is, kan dat nadelig zijn voor zorgaanbieders," zegt de toezichthouder. Zo kregen aanbieders van mondzorg conceptovereenkomsten later dan ze verwachtten, doordat VGZ het verzenden onaangekondigd uitstelde. De aanbieders van beenprotheses en geneesmiddelen kregen niet te horen dat ze langer de tijd hadden om contracten te tekenen.

FM Dag: 16 september 2020

Schuif digitaal je stoel aan tijdens FM Dag 2020. Het thema van dit jaar is "in symfonie", want net als in een orkest is het ook als bedrijf belangrijk om in harmonie te zijn, het ritme te volgen en op een vaste koers te varen. Hoe klinkt jouw bedrijfssymfonie? Kom erachter tijdens de verschillende masterclasses, die live worden uitgezonden vanuit Bussum

Meld je gratis aan

(bron: ANP; foto: Bud Helisson, Unsplash)