Op donderdag 20 april 2017 vindt het Jaarcongres Controlling plaats in Spant!, Bussum. Het Jaarcongres Controlling is hèt inspiratie event voor Group- en Corporate Controllers. Dit jaar gaan we het hebben over 'Entrepreneurship as your Foundation'.

Waar organisaties vroeger decennia meegingen, is de gemiddelde levensduur van een organisatie nu minder dan tien jaar. Uit onderzoek is gebleken dat organisaties waar ondernemerschap bij iedereen centraal staat hun levensduur kunnen verlengen.

Tijdens het Jaarcongres Controlling bespreken we met elkaar wat ondernemerschap kenmerkt, hoe het zich manifesteert en op welke manier je het binnen de organisatie in stand kan houden of terug kan brengen.

We tonen hoe control de owner's mindset in de organisatie kan creëren, bewaken en bewaren. Hoe kan control ervoor zorgen dat elke medewerker als de oprichter van het bedrijf in de wedstrijd zit? Hoe zorgen we dat medewerkers met kosten omgaan alsof het geld uit hun eigen portemonnee komt? Hoe vermijden we een uitdijende bureaucratie en interne focus naarmate we groeien? Hoe stellen we de organisatie in staat om snel en dwars van interne gewoonten te handelen? Zijn we bewust van 'the hidden killers of speed' en hoe draaien we hen de nek om? Hoe vermijden we dat de kortetermijnfocus van onze stakeholder de langetermijnoverleving van onze organisatie op het spel zet?De volgende topsprekers zullen in ieder geval hun opwachting maken:

George Parker (Speaker/Author/Stand-up illusionist)
De grilligheid van maatschappelijke en economische omstandigheden roept het beeld op dat we niet langer in een trein zitten met een vaste route en voorspelbare stops. We zitten in een terreinwagen. Dat vraagt andere vaardigheden, een andere attitude en een nieuw soort besturing: Daarbij staan ons scheppend vermogen, co-creatieve teams, het eindresultaat als organiserend principe en ons leervermogen centraal. George Parker heeft zijn leven gewijd aan het besturen van die terreinauto.

Ap Dijksterhuis (Professor of Psychology Radboud University Nijmegen)
Ap Dijksterhuis is hoofd van de afdeling sociale psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen, ondernemer, spreker en schrijver. Als onderzoeker richt hij zich op de rol van onbewuste, intuïtieve processen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen en bij creativiteit.

Michiel van Cortenberghe (Global Finance Director Vopak)
Voortdurend aanpassen aan de wensen van de klant, simplicity en een strakke executie. Dat zijn enkele belangrijke factoren die Vopak kenmerken. Michiel van Cortenberghe vertelt hoe Vopak ondernemend blijft en hoe finance zich aanpast om met de huidige tijd mee te kunnen komen.

Bob Hutten (Directeur Hutten Catering)
Bob Hutten is een ondernemer met een duidelijke boodschap, waarom moet het altijd meer rendement zijn. Voor hem is Ondernemen: Maatschappelijk relevant betekenis geven aan een beter leven voor IEDEREEN.

Arko van Brakel (Entrepreneur en inspirator)
Arko van Brakel is een ras-ondernemer die gedreven wordt door vernieuwing en innovatie. Zijn missie? Het stimuleren van ondernemerschap en innovatie. Daarnaast is Arko mede oprichter en Chief Inspiration Officer van het Semco Style Institute.

Esther van Toledo (Oprichter Leadership of the Heart)
We moeten minder gaan denken en meer gaan voelen in bedrijven. Leiderschapscoach Esther van Toledo noemt dat: 'leiderschap vanuit het hart'. Het is haar persoonlijke missie om mensen in bedrijven meer te laten doen met hun gevoel, een oneindige bron van wijsheid. “Elke droom begint bij het irrationele, dus het gevoel. Van dat potentieel kunnen we nog veel meer gebruik maken in bedrijven.”

Meld u hier aan voor het Jaarcongres Controlling 2017. 

_______________________________________________________________________________

Meer weten over controlling? 

Volg een van de succesvolle controllersopleidingen
Bent u de volgende business controller? Volg de opleiding Certified Business Controller.
Wilt u als controller doorgroeien? Volg de training Controller als Businesspartner.
Het vak van de controller in vijf dagen. Volg de opleiding Controller in een Week.

Word lid van het Controllers Netwerk
Sluit u aan bij het Controllers Netwerk voor persoonlijke en professionele groei. Het Controllers Netwerk biedt u en uw collega controllers een uniek concept om kennis, ervaringen en opinies te delen. Laat u inspireren tijdens Peer Group bijeenkomsten en help vakgenoten met hun vraagstellingen. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar Controlling.nl.