Beleggersorganisatie steunt voorstel Financien: AFM moet ook op beloningsverslag toezien.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet blijven toezien op de informatie die is opgenomen in het beloningsverslag van de beursgenoteerde ondernemingen. Dat vindt beleggersorganisatie Eumedion, die daarmee zijn steun uitspreekt voor een voorstel van het ministerie van Financiën.

De nieuwe wet verplicht beursgenoteerde bedrijven om gedetailleerde informatie over de beloningen van bestuurders en commissarissen in een apart verslag te melden in plaats van in de jaarverslagen. Door de nieuwe regels zou volgens Eumedion het toezicht op beloningsinformatie minder worden en dat noemt de organisatie onwenselijk. De AFM houdt namelijk juist toezicht op die jaarrekeningen.

Eerder meldde de AFM zelf dat verslaggeving op andere punten ook beter kan. Uit een verkenning bleek bijvoorbeeld dat rapportage over waardecreatie specifieker kan.

(bron: ANP)

Word een onmisbare business partner

Als controller kun je niet stil blijven staan. Je wilt de managers proactief ondersteunen bij het nemen van beslissingen in strategische situaties. Wat is hiervoor de juiste aanpak? Volg de training De Controller als Business Partner.

Bekijk het programma