Minder dan een op tien thuiswerkers maalt om cybersecurity voor de zaak.

Slechts negen procent van de thuiswerkers maakt zich zorgen over een datalek of cyberaanval als ze thuiswerken. Dat terwijl er nu een flinke toename is van cyberaanvallen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zelfs een vervijfvoudiging sinds voor de coronacrisis. Aan de andere kant is bijna de helft wel erg beschermend over de eigen privédata en niet willen dat een organisatie toegang heeft tot hun data of dat deze hun data verkoopt. Een en ander blijkt uit een rondvraag van Unisys onder 1000 Nederlanders.

Nederlanders zijn verder niet happig op het delen van biometrische data om hun identiteit te verifiëren. Zo wil de helft van de Nederlanders hun stem niet delen om hun identiteit te verifiëren. Ook gezichtsherkenning, vingerafdruk en irisscan worden door vier op de tien afgewezen als verificatiemiddel.

Toch waant men zich veiliger op internet. Nog slechts twee op de tien van de respondenten maakt zich zorgen om hacking en computervirussen, een daling van 50 procent ... men is nu meer bezorgd om corona.

Profiteer van Big Data en (Power) BI

Big Data en (Power) BI hebben bewezen meer dan een hype te zijn. Haal jij alles uit je data? Met de leergang Data & Analytics doorgrond je in vijf dagen de mogelijkheden van Big Data, Analytics en Business Intelligence.

Bekijk het programma

(bron: ANP)