Verbrede A6 vandaag officieel geopend, minister hoopt op file-afname van 80%.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) opent maandag officieel de nieuwe verbrede A6 bij Almere. Rijkswaterstaat heeft ruim twee jaar gewerkt aan het traject van ruim 13 kilometer om de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere te verbreden.

De weg is op het betreffende stuk verbreed naar vier rijstroken per rijrichting. Tussen de banen is ook nog een wisselbaan, die afwisselend van en naar Amsterdam is opengesteld. De extra rijstroken moeten ervoor zorgen dat de doorstroming verbetert en daarmee de noordelijke Randstad beter bereikbaar is. "Het verbeteren van de doorstroming door wegverbreding is al goed zichtbaar op het traject A1 tussen Amsterdam en knooppunt Muiderberg. Sinds de openstelling in oktober 2017 is de filezwaarte daar met meer dan 80 procent afgenomen", meldt de minister tegenover de Telegraaf.

Het is de eerste energieneutrale snelweg van Nederland; daarvoor worden in het najaar zonnepanelen geplaatst. De bedoeling is dat daarmee de elektrische systemen voor het wegbeheer, inclusief de lampen en de verkeerscontrole, worden voorzien van stroom.

Het project is een jaar eerder klaar dan gepland. Het werk kon eerder worden gestart, werkzaamheden konden efficiënter worden uitgevoerd en er was volgens Rijkswaterstaat goede afstemming tussen aannemer, gemeente Almere en provincie Flevoland.

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)