Zakelijke klanten van Rabobank gaan negatieve rente betalen vanaf 250.000 euro.

Rabobank brengt vanaf 1 januari voor zakelijke en particuliere klanten die meer dan 250.000 euro bij de bank hebben gestald 0,5 procent negatieve rente in rekening, over het bedrag boven die grens. Eerder gold dit alleen voor rekeningen met een saldo boven de 1 miljoen euro.

Met de ingreep volgt Rabobank het voorbeeld van ING. Die bank kondigde deze zomer aan zijn negatieve rente van een half procent vanaf saldi van 250.000 euro te rekenen, in plaats van 1 miljoen euro. De aanpassing van Rabobank geldt per rekening, dus niet per klant. Volgens Rabobank hoeft slechts een klein deel van zijn klanten voortaan te betalen voor hun spaartegoeden. Bijna 99 procent van de klanten blijft voorlopig buiten schot, maar Rabobank wil niet uitsluiten dat de drempel in de toekomst verder wordt verlaagd.

Presenteer met overtuiging en resultaat

Wil je leren presenteren zonder angst? Ben je op zoek naar een presentatietraining boordevol technieken en tips? Volg de driedaagse training Overtuigend Presenteren en maak een onvergetelijke indruk tijdens al jouw presentaties.

Bekijk programma & data

(bron: ANP)