Vertrouwen van producenten blijft positief.

Het vertrouwen van producenten in de industrie is in augustus gelijk aan het niveau van een maand eerder. Het vertrouwen kwam net als een maand eerder uit op een stand van 3,9. Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 1,0. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde op 10,9 en in februari 2009 de laagste waarde op min 23,5. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand, aldus het CBS.

Het CBS wijst erop dat de gemoedstoestand van Nederlandse producenten voor een groot deel wordt bepaald door het vertrouwen dat de Duitse collega's hebben. In augustus zakte het vertrouwen van producenten in de grootste economie van de eurozone, en belangrijke afzetmarkt voor Nederland, verder weg. Duitse ondernemers zijn sinds 2009 niet meer zo negatief geweest.

Word een onmisbare business partner

Als controller kun je niet stil blijven staan. Je wilt de managers proactief ondersteunen bij het nemen van beslissingen in strategische situaties. Wat is hiervoor de juiste aanpak? Volg de training De Controller als Business Partner.

Bekijk het programma

(bron: CBS)