Peter Smink volgt Doede Vierstra op bij Nuon

Nuon is verheugd de benoeming van Peter Smink per 1 januari 2010 aan te kondigen als nieuwe CFO van N.V. Nuon Energy, onderdeel van Vattenfall. Sinds de aankondiging van het vertrek van Doede Vierstra op 16 november 2009 is gewerkt aan zijn opvolging.

Peter Smink (1965), die de Nederlandse nationaliteit heeft, is in 2001 bij Nuon gestart. In deze periode heeft hij verschillende managementposities bekleed: Directeur Projects binnen de Business Unit Global Solutions, Directeur Finance & Business Services binnen de Business Unit Power & Gas Assets en Directeur Finance bij Energy Sourcing (Energy Trade, Generation and Project Development).

Vanaf begin 2009 was hij nauw betrokken bij de succesvolle overname van Nuon door Vattenfall. Sinds 1 juli 2009 is hij Vice President Finance binnen de Business Group Benelux van Vattenfall. Voordat hij in 2001 de overstap maakte naar Nuon was Peter Smink werkzaam voor KPN en PriceWaterhouseCoopers.

Øystein Løseth, CEO van N.V. Nuon Energy en toekomstig CEO van Vattenfall, is blij dat de Raad van Commissarissen in Peter Smink een solide en capabele opvolger heeft gevonden. Gezien zijn brede achtergrond en ervaring is hij in staat om de doelstellingen van Nuon verder te realiseren.