Schoolleiders willen doorgaan met distant learning, structurele onderwijsachterstand dreigt.

De schoolleiders willen doorgaan met online lessen, videobellen en instructievideo's. Ze maken zich zorgen over het nieuwe schooljaar en vragen zich af of ze wel genoeg leraren hebben om in te zetten, hoe ze zich aan de coronarichtlijnen van de overheid moeten houden en of stages door kunnen gaan. Ook zijn ze bezorgd of het wel gaat lukken om de achterstanden in te lopen die zijn ontstaan toen het onderwijs stillag tijdens de coronacrisis in het voorjaar.

Dat zegt de Inspectie van het Onderwijs vandaag naar aanleiding van een rondvraag bij 898 scholen, instellingen en samenwerkingsverbanden. Volgens de inspectie moet de onderwijswereld het komende schooljaar in de gaten houden welke achterstanden zijn ontstaan. Volgens de schoolleiders nemen op sommige plekken de verschillen tussen leerlingen toe. Structurele achterstanden dreigen nu al, laat staan wanneer leerlingen weer lang thuis moeten blijven.

FM Dag: 16 september 2020

Schuif digitaal je stoel aan tijdens FM Dag 2020. Het thema van dit jaar is "in symfonie", want net als in een orkest is het ook als bedrijf belangrijk om in harmonie te zijn, het ritme te volgen en op een vaste koers te varen. Hoe klinkt jouw bedrijfssymfonie? Kom erachter tijdens de verschillende masterclasses, die live worden uitgezonden vanuit Bussum

Meld je gratis aan

(bron: ANP)