Na sluiting Alternext is NPEX enige beurs voor MKB-bedrijven

Het besluit van Euronext Amsterdam om de Alternext-beurs voor kleine en middelgrote bedrijven te sluiten heeft NPEX, de mkb-beurs, verrast. NPEX betreurt deze beslissing omdat Alternext met name voor grote mkb-bedrijven een goede mogelijkheid bood om alternatieve groeifinanciering aan te trekken.


Dat meldt NPEX in een persbericht. 

NPEX ziet juist een sterke toename in de belangstelling voor haar handelsplatform voor MKB- obligaties, -aandelen en –fondsen, zowel van bedrijven als van beleggers.
Nadat eerder deze maand al Geneba Properties NV een notering op NPEX kreeg, zal binnen een maand na nu een nieuwe aandelennotering worden aangekondigd. Hiermee komt het totale aantal noteringen op vierendertig. 

Adriaan Hendrikse, directeur en medeoprichter van NPEX vindt het jammer dat Alternext ophoudt  te bestaan, omdat het een voorportaal voor een Euronext-notering had kunnen zijn. De reden van het mislukken van Alternext zoekt hij niet in het feit dat de financiële sector een voorkeur zou hebben voor een notering aan een gereglementeerde beurs. Hendrikse: “Het Alternext-model was nogal kostbaar en erg belastend voor middelgrote en kleinere MKB-bedrijven. Daarbij vergde het onderhouden van de notering en het verzorgen van de handel veel werk van banken die daarvoor onvoldoende konden worden gecompenseerd.

Op het NPEX-handelsplatform kopen beleggers online aandelen of obligaties, van elkaar of van de genoteerde bedrijven. Dit maakt het voor bedrijven en beleggers veel goedkoper. En omdat de bedrijven niet volgens ingewikkelde accountingmethodieken als IFRS hoeven te rapporteren, ook veel minder belastend.

NPEX is bereid om in overleg te treden met de vier bedrijven die sinds 2006 op Alternext zijn genoteerd en die bedrijven die van plan waren een notering aan Alternext aan te vragen.
___________________________________________________________________________________
Haal miljoenen op voor uw organisatie Volg de masterclass Alternatieve Financieringen 
Voorziet u een (her)financieringsbehoefte? Is de bank ook uw belangrijkste bron van financiering? Dan is de Masterclass Alternatieve Financieringsvormen voor u onmisbaar. Het is nu tijd om de alternatieven te onderzoeken en de groei van uw onderneming veilig te stellen. Word geen slachtoffer van de 'wall of debt', ontdek het nieuwe financieringslandschap en pak nu uw kansen in de kredietcrisis. Meld u hier direct aan.
____________________________________________________________________________________