Eind juni stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 109.000 vacatures open. Dat zijn er 9.000 minder dan een kwartaal eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Het aantal vacatures daalt voor het vierde kwartaal op rij.

Sinds 2004 was het aantal vacatures niet meer zo laag.  De afname vindt plaats in vrijwel alle sectoren. Bij de zorg, financiële instellingen, onderwijs en landbouw is het aantal vacatures stabiel.

De ontwikkeling van het aantal openstaande vacatures wordt bepaald door hoeveel vacatures er ontstaan zijn en hoeveel er vervuld zijn. In het tweede kwartaal van 2012 zijn er 179.000 vacatures ontstaan, 31.000 minder dan een jaar eerder. Vorig kwartaal bedroeg de afname van het aantal ontstane vacatures nog 28.000. Ook het aantal vervulde vacatures lag in het tweede kwartaal een stuk lager dan een jaar eerder. Daarmee lijkt de dynamiek op de arbeidsmarkt verder terug te lopen.

Bron: CBS

__________________________________________________________________________________
Tijd voor een nieuwe uitdaging in Finance?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Plaats direct uw CV in de CV-databank en laat u vinden door werkgevers. Vind uw droombaan op Finance.nl
__________________________________________________________________________________