Aantal vrouwelijke bestuurders bij AEX-bedrijven in een jaar verdubbeld.

Het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen bij Nederlandse beursgenoteerde bedrijven is dit jaar sterk gestegen. Voor het eerst in de geschiedenis zijn op de gebruikelijke aandeelhoudersvergaderingen meer nieuwe vrouwelijke dan mannelijke commissarissen benoemd. Dat constateert belangenvereniging van institutionele beleggers Eumedion.

Inmiddels kennen AEX-bedrijven gemiddeld 19 procent vrouwelijke bestuurders. Vorig jaar was dat nog maar 10 procent. In een evaluatie van de afgelopen aandeelhoudersvergaderingen staat verder dat 35 van de 67 nieuw voorgedragen commissarissen een vrouw betreft. Volgens Eumedion voldoen inmiddels alle AEX-ondernemingen aan het komende wettelijke quotum van ten minste een derde vrouwelijke commissarissen, uitgezonderd ABN AMRO.

Presenteer en onderhandel met resultaat

Wil je zelfverzekerd overkomen in presentaties en meer voor elkaar krijgen dan je voor mogelijk hield? De leergang Presentatie- en Onderhandelvaardigheden stelt je in staat deals succesvol af te ronden en een onvergetelijke indruk te maken tijdens presentaties. 

Bekijk het programma

(bron: ANP)