Huidige PFAS-norm onbetrouwbaar en effect klimaatakkoord veel te optimistisch.

De PFAS-norm die door de overheid wordt gehanteerd geeft een onbetrouwbaar en onnauwkeurig beeld. Dat concludeert bureau S&R Milieuadvies in een rapport in opdracht van de Nederlandse Vereniging Van Procesmatige Grondbewerkingsbedrijven dat in handen is van BNR.

Het bureau liet een stuk grond analyseren door drie verschillende laboratoria met als resultaat drie stuk voor stuk significant verschillende PFAS-uitkomsten. Dus kan geen uitspraak worden gedaan over de werkelijke waarde van PFAS in de grond, valt uit het rapport op te maken.

De ronkende conclusie van een TNO-onderzoek dat het klimaatakkoord 39.000 tot 72.000 extra banen gaat opleveren, blijkt veel te optimistisch. Naar aanleiding van een gegrond verklaarde klacht heeft TNO zijn onderzoekssamenvatting nu aangepast: op lange termijn blijkt het werkgelegenheidseffect zo goed als nul.

TNO bleek niet helder te hebben vermeld dat het ging om de bruto banengroei. Dus zonder rekening te houden met verdringingseffecten in de rest van de economie

Ontdek de power van Big Data & Analytics

Zoek je een praktische cursus over Big Data speciaal voor financials? Ontdek hoe je Big Data direct toepast in jouw business. Volg de driedaagse training Big Data & Analytics (inclusief 4 E-learning modules) en ontvang de tools en inzichten om de kwaliteit van rapportages en adviezen te optimaliseren.

Meer informatie

(bron: ANP, Telegraaf)