Raad voor de Rechtspraak: wet voor kilometerheffing niet houdbaar.

Plannen voor een kilometerheffing voor vrachtwagens per 2023 moeten terug naar de tekentafel. De Raad voor de Rechtspraak heeft kritiek op een concept-wetsvoorstel hierover van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.

"Het ministerie moet zijn huiswerk overdoen. Zoals de wet nu voorligt, is deze niet houdbaar. We roepen de minister op te kijken naar alternatieven", aldus een woordvoerster van het juridische adviesorgaan.

In de plannen is de rechtsbescherming van transportbedrijven niet goed geregeld, omdat onvoldoende duidelijk is of ze wel goed bezwaar kunnen maken. Daarnaast is er mogelijk sprake van ongeoorloofde staatssteun omdat de bedoeling is dat opbrengsten van de taks weer terugvloeien naar de sector.

Grip op Compliance en Corporate Governance

Voldoe aan de groeiende regeldrift zonder gevolgen voor groei en winstgevendheid. Volg de masterclass Grip op Compliance / Corporate Governance en ontdek hoe je kunt voldoen aan de groeiende regeldrift in Nederland zonder dat dit ten koste gaat van groei en winstgevendheid en torenhoge boetes oplevert.

Bekijk het programma

(bron: ANP, Telegraaf)