Industrie gaat minder investeren

In 2020 verwacht de industrie 11 miljard euro te investeren, 2 procent minder dan dit jaar.

Bedrijven in de Nederlandse industrie verwachten volgend jaar wat minder te investeren, na een verwachte lichte stijging van de investeringen dit jaar. Dit meldt het CBS. Het gaat bijvoorbeeld om investeringen in gebouwen, machines, vervoersmiddelen en computers.

De verwachting is dat de investeringen volgend jaar met 2 procent zullen afnemen. Volgens het CBS wordt dit jaar juist een toename met circa 2 procent verwacht. Het statistiekbureau denkt dat in 2020 ongeveer 10,6 miljard euro daadwerkelijk wordt geïnvesteerd door industriebedrijven, wat vergelijkbaar zou zijn met de investeringen vorig jaar.

Het CBS stelt dat fabrikanten en producenten volgend jaar vooral investeren om bijvoorbeeld machines en apparatuur te vervangen. Dit jaar was uitbreiding het hoofdmotief om de knip te trekken.

Wat is de waarde van een bedrijf?

Krijg jij wel genoeg geld voor de aandelen van jouw bedrijf bij verkoop? Hoe weet je dat je als koper niet teveel betaalt? De cursus Business Valuation geeft praktische antwoorden op deze en andere vragen als: hoe bereken je de juiste waarde van een bedrijf en hoe overtuig je anderen ervan dat dit de juiste prijs is? 

Bekijk het programma

(bron: ANP)