Rutte roept op om regels te volgen. MKB-Nederland wil meer steun en meer inspraak.

"Ondernemers kunnen onderdeel zijn van de oplossing," van de coronaproblemen, zei MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof in een gesprek met minister-president Mark Rutte. "Wij zijn in gesprek met onze branches en de overheid om met een optelsom van ruimte, aantallen, ventilatie en andere variabelen toch meer mogelijk te maken, zodat mensen elkaar toch kunnen ontmoeten zonder risico's."

Rutte juicht zulke innovatieve oplossingen om meer mogelijk te maken toe, maar eerst moeten de besmettingscijfers omlaag. "We doen het momenteel bijna het slechtst van heel Europa, het aantal besmettingen loopt in moordend tempo op en dat vraagt om lompe maatregelen," aldus de premier. "Te veel mensen houden zich niet aan de richtlijnen van 1,5 meter afstand en handen wassen."

Vonhof vroeg verder om een oplossing voor de duizenden ondernemers die nog altijd niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen en om maatwerk voor de zwaarst getroffen bedrijven en branches.

Gratis Whitepaper: 7 gebieden die de moderne controller moet beheersen

Automatisering, digitalisering, duurzaamheid... Het vak van de controller wordt er niet makkelijker op. Gelukkig zijn er manieren om er toch grip op te krijgen. In dit whitepaper (22 pagina's) zetten we de uitdagingen waar de moderne controller mee te maken heeft op een rij en geven we tips & tricks. Zo blijf je in control.

Download Whitepaper

(bron: MKB Nederland; foto: Rijksoverheid)