Hulp aan de ene sector treft de andere: na heffing is whiskey-export VS naar EU in elkaar gezakt.

Sinds de EU ongeveer een jaar geleden importtarieven van 25 procent ging rekenen op onder andere whiskey vanuit de VS, is de export naar de EU met ruim 20 procent gezakt volgens brancheorganisatie Distilled Spirits Council. De ene distilleerder verloor 10 procent omzet van de ene op de andere omdat de Europese distributeur direct stopte met aanschaf, de ander zit nog steeds te wachten op vervolgorders.

De EU had de tarieven ingesteld nadat de VS staal en aluminium vanuit de EU extra was gaan belasten. De Distilled Spirits Council heeft al gewaarschuwd dat 11.000 banen op de tocht komen te staan als het conflict verergert. Dat laatste wordt wel gevreesd, omdat de VS van plan is deze herfst de 1.6 miljard euro aan import van drank vanuit de EU te straffen.

Wat is de waarde van een bedrijf?

Krijg jij wel genoeg geld voor de aandelen van jouw bedrijf bij verkoop? Hoe weet je dat je als koper niet teveel betaalt? De cursus Business Valuation geeft praktische antwoorden op deze en andere vragen als: hoe bereken je de juiste waarde van een bedrijf en hoe overtuig je anderen ervan dat dit de juiste prijs is? 

Bekijk het programma

(bron: Euronews)