Forensentaks vindt geen doorgang bij Kabinet VVD-PvdA

Inmiddels is duidelijk dat de forensentaks niet wordt ingevoerd als het komt tot een regering van VVD en PvdA. Tegen de forensentaks bestond in brede kring veel weerstand. Uiteraard moest er wel budgettaire dekking worden gevonden voor het schrappen van de forensentaks.

Ook bevatte de voorgestelde regeling nog een addertje onder het gras, waarvoor wij vorige week nog in de Telegraaf aandacht hebben gevraagd. “Al met al mogen we blij zijn dat deze maatregel van tafel gaat. Hierdoor gaat een forse verzwaring van administratieve lasten niet door. Bovendien zouden veel werknemers de maatregel flink gaan voelen in de portemonnee”, aldus Cor Overduin, partner en fiscalist bij Grant Thornton.

Uiteraard moest er wel budgettaire dekking worden gevonden voor het schrappen van de forensentaks. Die dekking wordt met name gevonden in het verhogen van de assurantiebelasting naar een tarief van 21 procent en het schrappen van de voorgenomen vitaliteitsregeling. “Kortom, uw verzekeringen worden wat duurder en als u vitaal wilt blijven, moet dat dus met wat minder steun van de belastingdienst. Al met al goed nieuws, zeker voor werkend en werkgevend Nederland”, besluit Cor Overduin.

Bron: Grant Thornton