Nederland telt ruim 180.000 familiebedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor ruim 40 procent van de werkgelegenheid en bijna 50 procent van het Bruto Nationaal Product. Binnen de Nederlandse economie neemt het familiebedrijf een bijzondere plek in.

Het familiebedrijf wordt vaak gedreven door passie en bevlogenheid, daar zit de kracht van deze bedrijven. Door succes komen bedrijven echter vaak voor een dilemma te staan. Doordat het bedrijf groeit komt er een punt waarop ondernemers keuzes gaan maken. Maar door alles te centraliseren, professionaliseren, standaardiseren en uniformeren bestaat het gevaar dat juist de kracht van het bedrijf verdwijnt. 

Op de FM Dag willen we financieel directeuren van familiebedrijven juist handvatten meegeven hoe je bij groei toch in controle blijft zonder dat een bedrijf zijn ziel en zaligheid verliest. Hoe behoud je de Founder’s Mentality?

Dit thema komt voort uit het boek ‘The Founder’s Mentality’ van Chris Zook en James Allen. De kernboodschap: organisaties moeten ondernemender worden, risico’s durven nemen, liever vergiffenis vragen dan niks nieuws proberen. De top moet niet alles beslissen. En finance moet ervoor waken de organisatie niet op slot te zetten en al het ondernemerschap in de organisatie om zeep te helpen.

Lees hier de 9 elementen van de ‘Founder’s Mentality’ mindset

Enkele van de vele inspirerende sprekers op FM Dag zijn: 

Onno Jacobs
vml. Financieel Directeur FC Twente

Michiel Vos
Journalist en Verenigde Staten-correspondent

Gerard Kemkers
Hoofdcoach TVM schaatsploeg

Ferry Muller
CFO Vebego International

Cedric Dumont
Belgische stuntman en coach voor topsporters

Marc Herremans
Triatleet

Esther van Toledo
Leiderschapscoach

George Parker
Illusionist

Bent u financieel eindverantwoordelijk voor uw organisatie? Wilt u uw bedrijf laten groeien? Kom naar de FM Dag op woensdag 11 oktober georganiseerd door FM.nl en FM Magazine, het grootste en meest toonaangevende online platform voor financials. Tijdens de FM Dag worden u en uw mede financials uitgedaagd om anders te kijken naar de actuele ontwikkelingen binnen uw werkveld en onderneming. Laat u inspireren en help uw organisatie om verder te groeien. U ontvangt naast praktische voorbeelden van collega Financieel Directeuren ook persoonlijke verhalen die u nieuwe inzichten geven. 

Laat u inspireren tijdens 30 keynotes, workshops & presentaties en ontmoet 400 financiële vakgenoten rondom het thema 'The Founder's Mentality'.

Meld u hier aan voor FM Dag 2017