Gezamenlijke benadering gezocht om nieuwe betalingsmiddel te reguleren.

De Europese Unie heeft een gezamenlijke benadering nodig voor zogeheten cryptovaluta en komt met wetgeving om het te reguleren. Beoogd eerste vicevoorzitter Valdis Dombrovskis (Economie) kondigde dat dinsdag aan tijdens zijn hoorzitting in het Europees Parlement.

In de zomer werd al bekend dat de mededingingsautoriteiten van de EU mogelijke concurrentieverstoring door de digitale munt Libra van Facebook onderzoekt. Nieuwe financiële technologieën hebben een enorm potentieel, aldus Dombrovskis, maar brengen wel risico’s met zich mee op het vlak van concurrentie, cyberveiligheid en financiële stabiliteit.

De Letse politicus, die ook de afgelopen vijf jaar al EU-commissaris was, wees op het belang van innovatie bij kleinere Europese bedrijven. Die hebben nu vaak moeite financiering te vinden. Hij kondigde aan met voorstellen te komen voor een nieuw fonds dat het midden- en kleinbedrijf moet helpen naar de beurs te gaan om kapitaal te vergaren.

Ontdek de nieuwe wereld van Blockchain

Blockchain is meer dan een hype. Ben jij al overtuigd? Ontdek in twee dagen hoe je blockchain toepast in je eigen functie, organisatie en bij klanten. Volg de training Blockchain voor Financials (inclusief 2 E-learning modules).

Bekijk het programma

(bron: ANP)