"Onze ambitie is heel simpel: de preferred airport zijn in Europa," aldus Els de Groot, inmiddels twee jaar de CFO van Schiphol. "Wij staan al een aantal jaren aan kop, maar die positie willen wij natuurlijk behouden."

Vrijdag sprak De Groot uitgebreid met community manager Kevin Mottard van de CFO Association als onderdeel van diens CFO-interviewtour. Het werd een boeiend interview over de groei van de luchtvaart, de relatie met de KLM, de verandering van het finance team en de uitdagingen en mogelijkheden die ontstaan door de digitalisering. Voor een CFO is dat een geweldige klus: “Wij hebben een omzet van 1,4 miljard, maar 5 miljard aan kapitaal. We hebben gewoon heel veel spul.”

Mottard en De Groot spraken daarnaast over investeringen van Schiphol buiten Nederland. Ook journalist Monique Harmsen was aanwezig bij het mooie gesprek en haar verslag zal binnenkort verschijnen in CFO Magazine. Iets om naar uit te kijken!

__________________________________________________________________________________

Association voor CFO's en FD's 
 

De CFO Association is dé exclusieve community voor CFO's en FD's in Nederland. De CFO Association biedt u een schat aan ervaring, kennis en inspiratie. Word lid van dit peer to peer adviesbureau en laat u adviseren door de top CFO's van Nederland.

Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en congressen CFO Day en Finance Transformation. Topevenementen vol inspiratie, interactie, know-how, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO's en Finance Directors. Dit is netwerken op topniveau.