Het eerste Nederlandse ziekenhuis dat mede door een zeer succesvolle crowdfundactie is gefinancierd, opent donderdag 29 juni zijn deuren.

ZIB Crowdfunding haalde in 2015 binnen drie maanden tijd 10,6 miljoen euro op voor de realisatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen, meer dan de helft van de benodigde 20,6 miljoen euro. Het was daarmee de meest succesvolle crowdfundactie van 2015. De Rabobank financierde het overige deel. 

Ruim 650 particulieren en zakelijke investeerders deden mee aan het project. Van hen komt 45 procent van Walcheren, 30 procent van de investeerders komt van buiten Zeeland. “De Zeeuwen hebben dit ziekenhuis in hun hart gesloten”, aldus de initiatiefnemer van de crowdfundactie, de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe. “70 procent van alle investeerders komt uit Zeeland en ook de bedrijven die bij de renovatie betrokken zijn komen allemaal uit onze provincie. Het is dan ook oprecht een project van én voor de Zeeuwen.”

ZIB Crowdfunding richt zich op Nederlandse ondernemingen die een financieringsbehoefte hebben vanaf 1 miljoen euro. ZIB Crowdfunding bemiddelt in de verstrekking van vastgoedfinancieringen voor de zorgsector, commercieel en recreatief vastgoed, woningportefeuilles en overige maatschappelijk relevante projecten.