BrightPensioen heeft zijn tweede inversteringsronde, die anderhalf jaar geleden van start ging, van EURO1,5 miljoen succesvol afgerond. Vorige week werd binnen enkele dagen tijd bijna 4 ton opgehaald via een crowdfundingsactie.

BrightPensioen heeft zijn tweede inversteringsronde, die anderhalf jaar geleden van start ging, van €1,5 miljoen succesvol afgerond. Driekwart van het bedrag werd geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en informal investors. De laatste €380.000 is vorige week in enkele dagen via een speciale klanten-crowdfunding bijeengebracht door ruim 250 klanten van BrightPensioen.

Karin Jakobsen, oprichter van BrightPensioen, is aangenaam verrast door de snelheid waarmee de laatste 380.000 euro is binnengehaald. "We ontvingen veel steunbetuigingen waarin onze deelnemers vertellen dat ze het zo goed vinden wat wij doen, dat ze daar graag extra aan bij willen dragen. Het toont de grote betrokkenheid van onze deelnemers aan en ondersteunt het gevoel dat we samen met onze deelnemers iets moois aan het bouwen zijn.”