Het volgende kabinet moet de belasting op een fiets van de zaak afschaffen. Brancheorganisatie BOVAG wil af van de bijtellingsregels voor een leasefiets, die "onwerkbaar'' zijn.

Voor het voordeel van het privégebruik van zo'n fiets moet belasting worden betaald. Daarvoor wordt een bedrag bij het loon gerekend. Volgens de brancheorganisatie bestaat er alleen grote onduidelijkheid over hoe een tweewieler fiscaal te waarderen. Zelfs bij belastinginspecteurs. 

“Controle op het aantal privékilometers is onmogelijk en het bijhouden van een kilometerregistratie ondoenlijk, evenals het bepalen van de waarde in het economische verkeer.''

Doordat zoveel onduidelijk is, zijn grote bedrijven terughoudend, stelt BOVAG. “Dat werkgevers een tweewieler beschikbaar stellen, moet in alle opzichten worden toegejuicht en mag niet gehinderd worden door onwerkbare fiscale barrières.''

(ANP)

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo