Meeste werkgevers zijn klaar voor de herstart van hun bedrijf in de anderhalvemetereconomie.

Dat meldde werkgeversorganisatie AWVN op basis van een enquête over de coronacrisis onder tientallen leden. Zo'n 95 procent van de ondernemingen heeft al maatregelen getroffen om volgens de nieuwe overheidsvoorschriften van de anderhalvemetersamenleving te kunnen werken of is daarmee bezig.

Daarnaast namen bedrijven ook een scala aan andere maatregelen om de klappen van de coronacrisis op te vangen, laat het onderzoek zien. Verder willen de ondervraagde ondernemingen, die overwegend grote werkgevers zijn van meer dan vijfhonderd medewerkers, blijven investeren in duurzame inzetbaarheid en gezondheid van hun personeel.

Zo'n 40 procent van de respondenten maakt gebruik van steunmaatregelen van de overheid, zoals de NOW-regeling voor het behoud van banen. De hulpregelingen maken de gevolgen van de crisis minder ernstig, geven de bedrijven aan.

Word in 7 dagen volwaardig controller

Werk je als financial en wil je als (business) controller aan de slag? Met de leergang Controlling breng je jouw financiële en strategische inzicht naar een hoger niveau, zonder dat je een volledige hbo- of postdoc-opleiding hoeft te volgen. Daarnaast profiteer je van een gunstige 17% korting. 

Bekijk het programma

(ANP)