In lijn met het groeiende optimisme over de Nederlandse economie, is het aantal geadverteerde vacatures toegenomen met 11% sinds vorig kwartaal, en 5% vergeleken met het eerste kwartaal van 2013.

Dit blijkt uit de Robert Walters European Job Index, dat elk kwartaal vacaturevolumes op de belangrijkste job boards van Europa vergelijkt.

Na een lange rustige periode laten de retail, maakindustrie en bouwwereld in Q1 van 2014 een gezonde groei zien. Dit ligt in lijn met de optimistische inkoopmanagersindex, de vertraagde groei van werkloosheidcijfers en positieve verwachtingen omtrent BNP.

Het aantal geadverteerde vacatures binnen de retail groeide met 47% in Q1, die in de maakindustrie  en de vastgoed- en bouwwereld stegen beide met 13% sinds Q4 2013. Ook het aantal geadverteerde sales vacatures steeg met 15%.

Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.


Accounting en finance, traditioneel een voorzichtige sector, groeide met 9% in het afgelopen kwartaal. Een trend die zich naar verwachting door zal zetten in het tweede kwartaal van 2014. De banking en financial services sector zag, na een lange periode van reorganisaties en focus op automatisering en kostenbesparing, een groei van 16% in het aantal geadverteerde vacatures. De sector richt zich met name op het versterken van de commerciële positie en kwaliteitsverbetering in retail banken.

Werkgelegenheid in de IT-sector blijft groeien, in Q1 met 15% in het aantal geadverteerde vacatures. Er is steeds meer vraag naar e-commerce en mobile specialisten; Het meest gezocht zijn echter professionals met ervaring in het beheer van complexe IT systemen zoals Enterprise Resource Planning (ERP), en BI (business intelligence) professionals. Deze functies worden steeds belangrijker n het verstrekken van de nodige informatie aan het management om prestaties te verbeteren. 

Het aantal geadverteerde vacatures op senior management niveau bleef, met een marginale daling van 1% in het eerste kwartaal, stabiel. Dit kan worden toegeschreven aan de grotere bedrijven die hun focus verlegd hebben naar het aannemen van minder ervaren personeel en trainees, nu het ondernemersvertrouwen toeneemt. Bedrijven kijken hierbij naar het versterken van hun opleidings- en recruitmentmogelijkheden. Deze trend werd ondersteund met een 12% groei in HR advertenties in Q1 en 5% groei op jaarbasis.

Rob Vermaak, Managing Director van Robert Walters Benelux, zegt hierover: “Banking en financial services, IT, retail en sales waren afgelopen kwartaal de sterkst presterende sectoren gemeten naar het aantal geadverteerde vacatures. Maar over de gehele linie zien we het groeiend vertrouwen in de arbeidsmarkt weerspiegeld in groeiende vacaturecijfers. Organisaties in Nederland hebben veerkracht laten zien tijdens de economische tegenslagen in Europa en beginnen nu te profiteren van het toegenomen vertrouwen. De kwartaalcijfers stemmen optimistisch, wij verwachten dit terug te zien in het tweede kwartaal en de rest van het jaar, wanneer bedrijven op zoek gaan naar zowel senior als junior professionals om de toename in bedrijfsactiviteiten te ondersteunen.”

Bron: Robert Walters