40 miljoen euro groeigeld voor opslagverhuurder ALLSAFE

Verhuurder van mini-opslag ALLSAFE heeft een financiering gekregen van 40 miljoen euro. Dat maakte de enige grote Nederlandse verhuurder van opslagruimte vandaag bekend. De onderneming gaat met het geld zijn groeiambities verder realiseren.

ALLSAFE Mini Opslag begon in 1999 en is daarmee de oudste verhuurder van mini-opslag in Nederland. Momenteel heeft het bedrijf 17 vestigingen door heel Nederland en daar komen er tussen nu en 2018 nog minstens 17 bij, onder meer in Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijmegen en andere middelgrote steden. Het bedrijf groeit in de komende zes jaar naar zeventig vestigingen. Dit levert honderd arbeidsplaatsen op.

Op de goede weg
De financiering wordt verstrekt door een Amerikaanse levensverzekeraar en is bedoeld om de groeiambitie van ALLSAFE waar te maken. “Dit is niet alleen een kans om onze ambities waar te maken”, zegt oprichter en directeur Eric Stubbé. “Het is ook de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Een grote belegger ziet evenveel potentie in ons product als wij.”

In de Verenigde Staten is opslag buitenshuis al jaren een trend. Daar is één vestiging op elke 5000 inwoners, terwijl dat in Nederland één vestiging is op elke 60.000 inwoners. Dat aantal groeit naar verwachting uit tot één locatie op 50.000 Nederlanders in 2022. In Europa hoort Nederland met een marktaandeel van 10,3 procent in 2016 al wel tot de top 5 van grootste aanbieders van selfstorage. Kijkend naar de hoeveelheid m2 mini-opslag per persoon staat Nederland zelfs op de tweede plek, alleen in Groot-Brittannië is dit hoger.

Volgens Stubbé zijn er verschillende trends waardoor de vraag naar mini-opslag groeit. “Nederland vergrijst en ouderen zoeken kleinere woningen. Het aantal eenpersoonshuishoudens dat beschikt over een beperkte woonruimte neemt toe.”

Trek naar de stad
Ook het feit dat steeds meer mensen naar de stad trekken speelt mee volgens Stubbé. “Daar krijg je minder woning voor je geld. Het is dan heel voordelig om kleiner te wonen en de spullen die je niet direct nodig hebt, zoals inboedel, ski’s, golfclubs of motor, in de mini-opslagunit te doen.”

Volgens cijfers van het CBS nam het aantal woningen met een oppervlakte tot 75 vierkante meter tussen 2012 en 2016 toe met ruim 93.000, een stijging van 6,5 procent. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een ‘tiny house’. Deze woningen zijn niet meer dan 50 vierkante meter, zelfvoorzienend en vaak verplaatsbaar. De beweging komt uit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Zo staan ze al in Almere, Alkmaar, Den Helder en Haarlem. Ook in Amersfoort wordt gewerkt aan zo’n project.

Gerelateerde artikelen