Toerisme zomermaanden groeit 4 procent, 44 procent komt van over de grens.

Afgelopen juli en augustus overnachtten 10 miljoen toeristen in Nederland, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van de vorige zomer, meldt het CBS vandaag. De huisjesterreinen lieten de grootste groei zien van het aantal gasten en overnachtingen. Deze ontwikkeling zette zich in september door.

De meeste toeristen zijn Nederlanders die op vakantie gaan in eigen land. Het aantal buitenlandse toeristen groeit gestaag. Afgelopen zomer kwam 44 procent van de toeristen uit het buitenland, terwijl dat nog geen 39 procent was in 2014. Een derde van de buitenlandse toeristen kwam dit jaar uit Duitsland.

In totaal waren er bijna 35 miljoen overnachtingen, een stijging van 7,6 procent. Het aantal hotelgasten uit Nederland was nagenoeg hetzelfde, maar er kwamen 4 procent meer buitenlandse hotelgasten.

Word een onmisbare business partner

Als controller kun je niet stil blijven staan. Je wilt de managers proactief ondersteunen bij het nemen van beslissingen in strategische situaties. Wat is hiervoor de juiste aanpak? Volg de training De Controller als Business Partner.

Bekijk het programma

(bron: CBS)